Снимка УикипедияПапа Франциск направи днес драматичен жест към южносудански лидери, като

...
Снимка УикипедияПапа Франциск направи днес драматичен жест към южносудански лидери, като
Коментари Харесай

Папата целуна краката на южносуданските лидери и ги призова да запазят мира в страната

Снимка Уикипедия

Папа Франциск направи през днешния ден трагичен жест към южносудански водачи, като коленичи и целуна краката им, само че преди този момент ги предизвести да не възобновяват гражданската война в своята страна, съобщи Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция.

На визита във Ватикана Светият отец прикани президента Салва Киир, неговия някогашен заместител и сегашен водач на бунтовниците Риек Мачар, както и трима други вицепрезиденти, да съблюдават подписаното помирение и идващия месец да сформират държавно управление на националното единение. " Моля ви като братя да останете в мир. Моля ви със сърцето си, дано вървим напред. Ще има доста проблеми, само че те няма да надделеят над нас. Решете своите проблеми ", сподели главата на Римокатолическата черква в спонтанна тирада.

Лидерите на Южен Судан бяха изумени, когато 82-годишният Франциск, подкрепят от съветници, с труд коленичи, с цел да целуне обувките на двамата основни съперници и още няколко индивида в залата.

Думите и жестът на папата придобиха още по-силно значение поради повишеното безпокойствие в Южен Судан от това дали осъщественият през днешния ден прелом в прилежащ Судан няма да провали нежното спокойно съглашение, поставило завършек на петгодишната революция в страната, отбелязва Ройтерс.

Светият трон предложения водачите от Южен Судан на 24-часови молебствия в папската резиденция като финален опит да преодолеят разликите си и да сформират взаимно държавно управление.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР